Bölümümüz, 1974 yılında kurulmuş ve ilk mezununu 1978 yılında vermiştir. Bölümümüz kurulduğu günden bugüne kadar toplam 3191 lisans, 627 yüksek lisans ve 67 doktora mezunu vermiştir. Halen, 666 lisans, 199 yüksek lisans ve 34 doktora öğrencisi öğrenim görmektedir. Bölümümüzün eğitim dili İngilizce'dir. İngilizce yeterlik sınavını aşamayan öğrencilerimiz bölümümüzde okumaya başlamadan önce hazırlık sınıfına devam etmektedirler.
Misyonumuz, elektrik ve elektronik mühendisliğinin farklı alanlarında bilim ve teknoloji üretimine katkıda bulunmak, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, problem çözme ve analitik düşünme yeteneğine sahip üstün nitelikli mühendisler yetiştirmek ve sanayi ile işbirliği içerisinde yürütülen mühendislik faaliyetleriyle ülkemizin teknolojik gelişimine destek olmaktır.
Bölümümüzün vizyonu, "elektrik ve elektronik mühendisliğininde eğitim ve öğretim; bilim ve teknoloji üretimi; araştırma, geliştirme ve uygulama alanlarında en iyi olmak" şeklinde ifade edilebilir.
Bölümümüzün Devre ve Sistemler, Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği, Elektronik, Elektrik Makinaları, Elektrik Tesisleri, Kontrol Sistemleri ve Telekomünikasyon Anabilim Dalları bulunmaktadır.
Bölümümüzde öğretim ve araştırma konuları Haberleşme Sistemleri, Sinyal İşleme, Elektromanyetik ve Mikrodalga Teknikleri, Kontrol ve Kumanda Sistemleri, Bilgisayarlar ve Bilgisayar Ağları, Mikroelektronik, Biyomedikal Elektronik, Elektrik Makinaları ve Güç Sistemleri ana başlıkları altında yoğunlaşmıştır.
Bölümümüz, ÖSYM'nin yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) SAY puan türü ile öğrenci almaktadır. Bölümümüzün bu sınavla alınan yıllık öğrenci kontenjanı 2019 yılı için 103 kişidir. Gözlemlerimiz, öğrencilerimizin büyük bir kısmı tarafından bölümümüzün ilk üç tercihleri içinde yer aldığı yönündedir. Bölümümüz, Türkiye'deki tüm üniversitelerin elektrik-elektronik mühendisliği bölümleri arasında, 2018 yılı üniversite giriş taban puanları itibariyle, Ankara'da ikinci, Türkiye çapında ise üçüncü sırada yer almıştır.
Mezunlarımız özel sektörde ve kamuda kolaylıkla iş bulmakta, özellikle yüksek teknoloji şirketlerinde, araştırma ve geliştirme alanlarında tercih edilmektedirler.